Aktuellt
Här hittar du nyheter, information och annat som vi vill dela med oss av.
Våra nyheter
Har du någon fråga eller vill veta mer om det vi publicerar här? Eller har du kanske någonting du tycker platsar här i vårt nyhetsflöde? Kontakta gärna oss direkt via: emma.rydstrom@livsmedelsakademin.se

Kommunal modell: Matcha ihop näringslivets restflöden
Upptäck kraften i industriell symbios! Vill du vara med och skapa ett mer cirkulärt och hållbart...

Läcker & kreativ koncept- och produktutveckling
På Högskolan Kristianstad finns kursen Kreativ koncept- och produktutveckling där blivande...

Workshop om cirkularitet i Simrishamn
Den 16 maj samlade Europa Direkt Sydskåne deltagare från näringsliv, kommuner, akademi och...

Skånska kommuner samlades kring cirkulär omställning
Den 5 maj samlade vi inom Cirkulär Utvecklingshubb representanter från skånska kommuner i en...

Hur arbetar din kommun med cirkularitet?
Vi välkomnar Skånes kommuner till en workshop där vi fortsätter utforska de möjligheter och...

Kommuner & företag inspirerade varandra kring cirkulär omställning
Den 21 mars anordnade vi inom Cirkulär utvecklingshubb ett seminarium där vi samlade...

Vill du ha kreativt stöd i att omvandla ett restflöde till en resurs?
Lunds universitet arrangerar en kurs för European Master in Food Studies (ett program som...

Kommunen som motor för näringslivets cirkulära omställning
Under 2025 satsar vi i Cirkulär utvecklingshubb för livsmedel extra resurser på att tillsammans...

Välsmakande restinnovationer
Innovationssugna livsmedelsföretag fick chansen att samarbeta med de internationella...

Restflöden från livsmedelsindustrin kan bli….?
Vill ni ta chansen att ingå i en innovativ process, där designstudenter på Malmö Universitet...

Häng med oss 16 januari och prata om hur rest- och biflöden kan nyttjas så smart som möjligt
Välkommen till en dag att knyta nya kontakter och bygga samarbeten. Har du underutnyttjade...

Mat som utvecklingskraft från söder till norr
Hållbar Utveckling Skåne höll slutkonferens för projektet ”Testbädd för kommunala skolmåltider”...
Omvärldsnytt
Här bjussar vi på ett flöde från omvärldsbevakningstjänsten All Ears som är inställt på att bevaka cirkulära nyheter i livsmedelssystemet.
- Kyriotetespodden – #84. Antroposofiska sällskapets ekonomion 2025-07-07 at 15:20
Och sen finns andra delar av matfrågan som matsystemsfrågan finns på samhällsbyggnadskontoret
- Oskarshamns-Nytt – Vill införa växtbaserad mat som standard i skolor och på sjukhuson 2025-07-07 at 14:59
Tänk dig en framtid med levande sjöar och en Östersjö där vattnet återigen är klart, där
- Sundsvalls Tidning – 55 nya företag – se vilka som startat i din kommunon 2025-07-07 at 08:09
Vem: Johan Bratteberg, 58 år. Otone AB Vad: Driver en digital tjänst där användare kan skapa
- Dagens Industri – OptiCept skriver avtal med världsledande producent av alkoholhaltiga dryckeron 2025-07-07 at 06:33
Att installera maskiner under en begränsad tid i kunders processer eller pilotanläggningar ger
- Placera.se – OptiCept skriver avtal med världsledande producent av alkoholhaltiga dryckeron 2025-07-07 at 06:32
Installationen planeras ske under Q3, 2025. OptiCept ser stor potential inom segmentet. Olika
- Nwt – Svårbedömt väder bekymrar bönderna: ”Hade tio minus en natt”on 2025-07-07 at 02:01
Att hålla på och byta funkar inte för så fort man gör det är det något annat som gäller i
- Turismnytt – Swedish Lapland – Norrbottniska smakvägar synliggör matdestinationeron 2025-07-06 at 22:50
”Att lyfta lokala råvaror, lokalspecifika mattraditioner och traditionella mathantverk som
- Norra Skåne – Orosmoln i ingenjörslandet Sverige och i Skåneon 2025-07-06 at 22:03
I Skåne finns det framgångsexempel som Lunds och Malmö universitet och företag som Tetra Pak,
- offentligajobb.se – Kock till centralkökon 2025-07-06 at 10:47
Arbetsuppgifter Som kock i centralköket är du en nyckelperson i att säkerställa att
- valjvego – InstagramImageon 2025-07-06 at 10:00
I år tar de nästa steg och lyfter svensk växtbaserad matinnovation med Swedish Startup Kitchen:
- Välj Vego – FacebookPoston 2025-07-06 at 10:00
I år tar de nästa steg och lyfter svensk växtbaserad matinnovation med Swedish Startup Kitchen:
- Värmlands Folkblad – Replik till LRF: Offentliga kök bör spegla vetenskap – inte köttnormon 2025-07-06 at 07:22
Dessutom är växtbaserade livsmedel betydligt billigare än animalier, vilket möjliggör en höjd
Vill du veta mer?
Hör av dig om du är nyfiken på någonting eller vill prata samarbete i någon form.