29 november, 2024 | Nyhet

Mat som utvecklingskraft från söder till norr

Hållbar Utveckling Skåne höll slutkonferens för projektet ”Testbädd för kommunala skolmåltider” och vi fick lyssna till lärorika och läckra piloter från Trelleborgs kommun och Malmö stad. I samband med det bjöd de även in andra aktörer från norr till söder och gav oss möjlighet att både dela och ta del av imponerande initiativ med maten som förändringskraft för ökad hållbarhet.

Vi fick med oss en hel del inspiration, bland annat erfarenhetsbanken: https://lnkd.in/dEZMSSG7 som innehåller många goda exempel – koll in den!

Det var en spännande samling människor och initiativ som både presenterade och stod i panel: Eva Sundberg, Jordbruksverket, Maria Biörklund Helgesson, RISE Research Institutes of Sweden, Eva Helén, Södertälje Science Park & Södertälje kommun, Emma Rydström, Livsmedelsakademin och Maja Berggren, Polarbröd AB.

Vi fick även träffa och lyssna till Anders Lareke, En God Granne AB, Christina Skjöldebrand, Cfb Creative Future Business, Roy Blad, Malmö stad, Liana Yuzbasheva, Trelleborgs kommun och Ann-Charlotte Karlsson, Trelleborgs kommun.

Stort tack från oss på Cirkulär utvecklingshubb för livsmedel för att vi fick vara en del av detta!

#CirkuLärdom

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *