9 december, 2024 | Nyhet

Häng med oss 16 januari och prata om hur rest- och biflöden kan nyttjas så smart som möjligt

Välkommen till en dag att knyta nya kontakter och bygga samarbeten. Har du underutnyttjade rest-och biflöden eller söker råvaruflöden i inflöde till din verksamhet? Kanske vill du få mer information om vad som sker i livsmedelskedjan och engagera dig i dialogerna? Oavsett, välkommen till en dag där vi kommer djupdyka kring outnyttjad potential i restflöden för nya produkter!

När: 16 januari, 08:30-12:00
Var: Hotell Stensson, Stora Torg 12, 241 30 Eslöv

För att kunna nå hållbarhetsmålen i Agenda 2030 är det väsentligt att maximera nyttan av livsmedelsystemet som att minimera och effektivisera bi-och restflöden, överskott och avfall inom livsmedelskedjan. Här spelar livsmedelsnäringens ekosystem en viktig roll i att effektivisera och reducera svinn och spill.

Hur får vi en överblick över det som produceras på de svenska gårdarna och hur kan vi bäst nyttja den potential av restflöden som uppstår där? Det vill vi undersöka! Med detta mål samlar vi olika aktörer och intressenter för dialog och kunskapsutbyte. Låt oss tillsammans diskutera eventuella målkonflikter och gap kring avfallstrappan, lyfta goda exempel och affärsmodeller samt kolla närmare på potentialen som finns idag kontra vilka glapp som hindrar högre valorisering.

För inspiration & kunskap får ni ta del av presentationer från:
• RISE – Daniel Tamm
• Jordberga gård – Carl-Adam von Arnold
• SLU – Samar Khalil och Sven-Erik Svensson
• Ekobalans – Nicklas Froborg

REGISTRERING SENAST 14 JANUARI 2025
https://lnkd.in/d5k_Xhwu

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *