På Högskolan Kristianstad finns kursen Kreativ koncept- och produktutveckling där blivande gastronomer samarbetar med företag som vill ha innovativ input kring sina restflöden. Ett riktigt gött upplägg tycker vi!
Syftet med själva kursen är att utveckla och kommunicera innovativa mat- och måltidslösningar från idé till färdig produkt. Dessutom ska kursen belysa de vanligast förekommande metoderna för att bedriva framgångsrik produkt- och tjänsteutveckling inom mat och måltidsområdet.
Nyligen serverade studenterna nya spännande smakprover baserade på restflöden från tillverkningen av äppelmust och öl!
Högskolan Kristianstad skriver:
”Idag levererade våra tvåor på topp 🌟 Halvtidsutvärdering i kursen Kreativ koncept- och produktutveckling inom livsmedelsområdet. De presenterade sin idé, processen så här långt och de utmaningar som kvarstår mot målet – så spännande produkter på gång! I år arbetar studenterna med restflöden från tillverkning av äppelmust och öl 🍎🍺 en process som spelar en viktig roll för en mer hållbar livsmedelsproduktion.”
Åhus Bryggeri skriver:
”Dragning på Högskolan Kristianstad där arbete med restprodukter från livsmedels branchen presenteras. Åhus Bryggeri tillsammans med Klackabackens Bryggeri varit delaktiga på ett litet hörn med 4 fantastiska studenter som lagt ner ett gediget arbete med att se vad drav kan användas till och hur konsumenter tar emot olika produkter samt tagit fram en produkt för kommersiell lansering. Resultatet är att Grain Nova har produkten Brew Bar, en bar som består av 75% drav som är just restprodukt från byggprocessen.” Se hela inlägget här!
0 kommentarer