Aktuellt
Här hittar du nyheter, information och annat som vi vill dela med oss av.
Våra nyheter
Har du någon fråga eller vill veta mer om det vi publicerar här? Eller har du kanske någonting du tycker platsar här i vårt nyhetsflöde? Kontakta gärna oss direkt via: emma.rydstrom@livsmedelsakademin.se

Läcker & kreativ koncept- och produktutveckling
På Högskolan Kristianstad finns kursen Kreativ koncept- och produktutveckling där blivande...

Workshop om cirkularitet i Simrishamn
Den 16 maj samlade Europa Direkt Sydskåne deltagare från näringsliv, kommuner, akademi och...

Skånska kommuner samlades kring cirkulär omställning
Den 5 maj samlade vi inom Cirkulär Utvecklingshubb representanter från skånska kommuner i en...

Hur arbetar din kommun med cirkularitet?
Vi välkomnar Skånes kommuner till en workshop där vi fortsätter utforska de möjligheter och...

Kommuner & företag inspirerade varandra kring cirkulär omställning
Den 21 mars anordnade vi inom Cirkulär utvecklingshubb ett seminarium där vi samlade...

Vill du ha kreativt stöd i att omvandla ett restflöde till en resurs?
Lunds universitet arrangerar en kurs för European Master in Food Studies (ett program som...

Kommunen som motor för näringslivets cirkulära omställning
Under 2025 satsar vi i Cirkulär utvecklingshubb för livsmedel extra resurser på att tillsammans...

Välsmakande restinnovationer
Innovationssugna livsmedelsföretag fick chansen att samarbeta med de internationella...

Restflöden från livsmedelsindustrin kan bli….?
Vill ni ta chansen att ingå i en innovativ process, där designstudenter på Malmö Universitet...

Häng med oss 16 januari och prata om hur rest- och biflöden kan nyttjas så smart som möjligt
Välkommen till en dag att knyta nya kontakter och bygga samarbeten. Har du underutnyttjade...

Mat som utvecklingskraft från söder till norr
Hållbar Utveckling Skåne höll slutkonferens för projektet ”Testbädd för kommunala skolmåltider”...

Skåne Innovation Day gav hubben plats på scen
Cirkulär utvecklingshubb för livsmedel deltog, i mycket gott sällskap, på #skåneinnovationday och...
Omvärldsnytt
Här bjussar vi på ett flöde från omvärldsbevakningstjänsten All Ears som är inställt på att bevaka cirkulära nyheter i livsmedelssystemet.
- Grönt Samhällsbyggande – Hur oljefria luftkompressorer bidrar till en grönare miljöon 2025-06-03 at 09:21
Lägre underhållskostnad- och servicefördelar Oljefria luftkompressorer Inte bara minskar
- Regional utveckling Mat- och Livsmedel Gotland – FacebookPoston 2025-06-03 at 08:11
Producerar du nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror och
- MyNewsdesk SE – SLU utser sju nya hedersdoktorer 2025on 2025-06-03 at 07:57
Per Modigs gedigna kunskap och intresse för hållbarhetsfrågor inom växtodling och matproduktion
- MyNewsdesk SE – Svenska Retursystem leder vägen med ellastbilar för framtidenon 2025-06-03 at 07:27
Dela via Facebook Dela via Linkedin Dela via Twitter Ladda ned som PDF Svenska Retursystem
- Packnorth.se – Sebastian Bartsel ny Director General för Food and Beverage Carton Allianceon 2025-06-03 at 07:05
Dryckes- och livsmedelskartonger spelar en viktig roll i att minska avfall och stödja säkra,
- MyNewsdesk SE – Fyra bolag gör framgångsrik exit från Krinovas livsmedelsinkubatoron 2025-06-03 at 06:12
De fyra bolagen har under sin tid i inkubatorn vässat sina affärsmodeller, tagit in kapital,
- noblaskolan.solna – InstagramVideoon 2025-06-03 at 05:07
Stort grattis till våran kökschef här på Noblaskolan Solna över att ha tagit examen som
- icamaxiborlange – InstagramVideoon 2025-06-03 at 05:01
⭐DET BÄSTA FRÅN DALARNA⭐ Vi på Ica Maxi Borlänge älskar att samarbeta med lokala
- Barometern – ”Omställningsstöd till rewilding och växtbaserad produktion räddar svenska bönder”on 2025-06-03 at 04:04
Danmark visar vägen med sitt ambitiösa trepartsavtal, där målet är att minska
- Ordinary People who do Badass Things – Renée Voltaire förändrar världen med mat – här är hennes storyon 2025-06-03 at 04:00
Renée Voltaire har gått från att driva café till att bygga ett av Sveriges mest välkända
- Blekinge Läns Tidning – Debatt Replik: Omställningsstöd till rewilding och växtbaserad produktion räddar svenska bönderon 2025-06-03 at 02:16
Danmark visar vägen med sitt ambitiösa trepartsavtal, där målet är att minska
- Hudiksvalls Tidning – Insändare Är visenter framtidens kött?on 2025-06-03 at 02:09
Idag går 82 procent av EU:s jordbrukssubventioner till animalieproduktion som enligt en studie i
Vill du veta mer?
Hör av dig om du är nyfiken på någonting eller vill prata samarbete i någon form.