2 maj, 2024 | Nyhet

Gastronomerna i Kristianstad bjuder på imponerande rätter av rester

Vi var på plats när gastronomerna på Högskolan i Kristianstad redovisade resultatet av årets produktutvecklingskurs och vi blev djupt imponerade!

2024 var fokus på att skapa nya produkter av restflöden som vanligtvis kasseras eller säljs vidare som djurfoder (mitt i prick säger vi!).

I år har studenterna samarbetat med Våffelbagaren i Kristianstad, Pågen, Österlen popmajs och Skillinge FISK-IMPEX.

Kursens koncept där studenterna får agera i skarpa case med en tydlig mottagare och att företag och organisationer får tillgång till studenternas engagemang, driv och innovationskraft är ett framgångsrecept. De relationer som skapas har flera gånger varit början på en fortsatt samverkan. Flera av de idéer som studenter och företag arbetat med tillsammans har under åren blivit verklighet.

Och! Vet du! Redan nu kan företag och organisationer göra en intresseanmälan till nästa omgång som har uppstartsmöte i december 2024, det är bara att mejla: mats.ahlander@hkr.se

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *